Jak začít podnikat v tomto oboru?

Jak by měl vypadat stánek se zmrzlinu?

Jak by měl vypadat stánek se zmrzlinou?

Vybudování zmrzlinového stánku se řídí především požadavky od místní hygieny a místního stavebního úřadu.

Základní požadavky

  • teplá a studená pitná voda (ideální je napojení na vodovodní řád, v krajním případě je možná i balená pitná voda)
  • přívod elektrické energie min. 220 V, popřípadě 380 V (dle typu přístroje)
  • WC (lze zajistit i využíváním služebního WC v místě stánku)
  • odpadová jímka (v krajním případě lze zajistit stočením do barelů)
  • pracovní plocha
  • omyvatelné prostory (PVC na podlahu, omyvatelná plocha za pracovní deskou)
  • oddělené prostory pro šatnu (v krajním případě může stačit i krabice)
  • půdorys stánku
  • zpracovaný HACCP (systém analýzy rizika a stanovení kritických kontrolních bodů)
  • dokument ze stavebního úřadu o umístění stavby dočasné, stálé atd. (záleží na povaze stánku)
  • ze stavebního úřadu vyplývající další individuálná požadavky (záleží na povaze stánku)

Hygienické požadavky

Hygienické požadavky

Ohledně hygieny máte povinnost oznamovací, pokud jde o nový provoz. Pokud už provoz existuje a začnete točit zmrzlinu, máte povinnost oznámit rozšíření provozu. Provozovatel za všech okolností, i pokud je řádně zaměstnán, musí vše oznámit i na odbor sociální a zdravotní péče, kde mu budou vyměřeny platby související s jeho podnikáním.

Buďte vidět, proto k vašemu podnikání
využijte naši podporu prodeje.

Tato webová stránka používá cookies

K personalizaci obsahu a reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze naší návštěvnosti využíváme soubory cookie. Informace o tom, jak náš web používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Partneři tyto údaje mohou zkombinovat s dalšími informacemi, které jste jim poskytli nebo které získali v důsledku toho, že používáte jejich služby.

Funkční

Nutné cookies pomáhají, aby byla webová stránka použitelná tak, že umožní základní funkce jako navigace stránky a přístup k zabezpečeným sekcím webové stránky. Webová stránka nemůže správně fungovat bez těchto cookies.

Analytické

Statistické cookies pomáhají majitelům webových stránek, aby porozuměli, jak návštěvníci používají webové stránky. Anonymně sbírají a sdělují informace.

Marketingové

Marketingové cookies jsou používány pro sledování návštěvníků na webových stránkách. Záměrem je zobrazit reklamu, která je relevantní a zajímavá pro jednotlivého uživatele a tímto hodnotnější pro vydavatele a inzerenty třetích stran.

Vít Bezrouk

Obchodní manažer

725 443 341

v.bezrouk[zavináč]tatramleko.cz